(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu tezisda maktabgacha ta’lim sifatini ta’minlashning nazariy asoslari, zamonaviy xalqaro standartlar va baholash mezonlari tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalariga ko’ra, maktabgacha ta’lim sifati strukturaviy va jarayon komponentlarining integratsiyasiga asoslanadi. Maktabgacha ta’lim sifati kontseptsiyasi ko’p o’lchovli fenomen sifatida pedagogik o’zaro ta’sirlar, ta’lim mazmuni va institutsional madaniyat sintezini ifodalaydi. ECERS-R va CLASS kabi xalqaro baholash instrumentlari orqali sifat parametrlarini kvantifikatsiya qilish imkoniyatlari ko’rsatilgan. O’zbekistonda amalga oshirilayotgan islohotlar kontekstida "Ilk qadam" davlat o’quv dasturi kompetentsiyaviy yondashuvga asoslangan holda besh rivojlanish sohasini integrallaydi