(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Maqolada maktabgacha ta’lim sifatini boshqarish va baholashning dolzarb masalalari ko’rib chiqilgan. Tadqiqot doirasida sifat tushunchasi, uning strukturaviy komponentlari, zamonaviy baholash tizimlari va ularni amalda qo’llash yo’llari tahlil etilgan. Ilmiy-nazariy tahlil asosida maktabgacha ta’lim muassasalari faoliyatini takomillashtirish bo’yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan. В статье рассматриваются актуальные вопросы управления и оценки качества дошкольного образования. В рамках исследования проанализированы понятие качества, его структурные компоненты, современные системы оценивания и способы их практического применения. На основе научно-теоретического анализа разработаны практические рекомендации по совершенствованию деятельности дошкольных образовательных учреждений. The article examines current issues of quality management and assessment in preschool education. Within the framework of the research, the concept of quality, its structural components, modern assessment systems and ways of their practical application are analyzed. Based on scientific and theoretical analysis, practical recommendations for improving the activities of preschool educational institutions have been developed.