(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha ta’lim sifatini ta’minlashning zamonaviy standartlari va baholash mezonlari tahlil qilingan. Tadqiqotning maqsadi ta’lim jarayonida sifat monitoringini takomillashtirish va samarali baholash yondashuvlarini aniqlashdan iborat. Ishda tahlil, solishtirish hamda kuzatish metodlari qo‘llanilgan. Olingan natijalar ta’lim sifatini oshirishda pedagoglarning kasbiy salohiyatini rivojlantirish hamda baholash mezonlarini takomillashtirish muhim omil ekanini ko‘rsatadi. В данной статье проанализированы современные стандарты и критерии оценки обеспечения качества дошкольного образования. Цель исследования совершенствование мониторинга качества в образовательном процессе и выявление эффективных подходов к оценке. В работе использованы методы анализа, сравнения и наблюдения. Полученные результаты показывают, что развитие профессионального потенциала педагогов и совершенствование критериев оценки являются важными факторами повышения качества образования. This article analyzes modern standards and assessment criteria for ensuring the quality of preschool education. The purpose of the study is to improve quality monitoring in the educational process and to identify effective assessment approaches. The research employed methods of analysis, comparison, and observation. The results indicate that developing the professional competence of educators and improving assessment criteria are important factors in enhancing the quality of education.