(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha ta’lim jarayonida bolalarga milliy qadriyatlar asosida tarbiya berishning ahamiyati, mazmuni va samarali yo‘llari yoritilgan. Muallif milliy qadriyatlar — xalqning madaniy merosi, urf-odatlari, an’analari, til va diniy qarashlari orqali yosh avlodda vatanparvarlik, insonparvarlik, mehnatsevarlik, kattalarga hurmat, kichiklarga mehr kabi fazilatlarni shakllantirish zarurligini asoslab beradi. Maqolada o‘qituvchi-tarbiyachilarning bu jarayondagi roli, ta’lim-tarbiya dasturlariga milliy qadriyatlarni integratsiya qilish usullari hamda amaliy misollar keltirilgan. Tadqiqot natijalari maktabgacha ta’limda milliy qadriyatlarga tayanish nafaqat bolalarning ma’naviy-axloqiy kamolotiga, balki ularning milliy o‘zligining shakllanishiga ham xizmat qilishini ko‘rsatadi.