(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda nutqni rivojlantirish jarayonida interfaol metodlardan foydalanishning ahamiyati va samaradorligi yoritilgan. Tadqiqotda interfaol metodlarning bolalar nutqiy faolligini oshirish, so‘z boyligini kengaytirish hamda muloqot madaniyatini shakllantirishdagi o‘rni tahlil qilinadi. Maqolada o‘yin, suhbat, rol o‘ynash, rasm asosida hikoya tuzish kabi interfaol mashg‘ulotlarning bolaning tafakkurini rivojlantirish, mustaqil fikrlashga o‘rgatish va nutqiy ifoda imkoniyatlarini kengaytirishdagi ta’siri asoslab berilgan. Shuningdek, maqolada pedagogning faol muloqot jarayonidagi yo‘naltiruvchi roli, bolalarning nutqiy faolligini rag‘batlantirishning samarali yo‘llari va zamonaviy pedagogik yondashuvlarning afzalliklari bayon etilgan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, interfaol metodlar qo‘llanilganda bolalarning nutq faoliyati, ijtimoiy moslashuvi va ijodiy fikrlash salohiyati sezilarli darajada rivojlanishi aniqlangan.