(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada ona tili ta’limida o‘quvchilarning ijodiy fikrlash qobiliyatini shakllantirish masalalari yoritilgan. Maqolada ijodiy fikrlashning mazmuni, uni rivojlantirishda qo‘llaniladigan metodlar, interfaol texnologiyalarning roli hamda o‘quvchilarning mustaqil fikrlash va ijodkorlik salohiyatini oshirish yo‘llari tahlil qilingan. Shuningdek, zamonaviy darslarda o‘quvchilarda til sezgirligini, erkin fikr bildirish va nutqiy faoliyatni rivojlantirishga xizmat qiluvchi metodik tavsiyalar keltirilgan.