(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Maqolada ingliz tilida illokatsion nutq harakatlari sifatida buyruqlarning ahamiyati o’rganilgan. Ular ijtimoiy o’zaro ta’sirni tartibga solish, hokimiyatni ifoda etish va kommunikativ maqsadlarga erishishda hal qiluvchi rol o’ynaydi. Maqolada ingliz tilidagi buyruqlarning funktsiyalari, shakllari va oqibatlarini hisobga olgan holda ijtimoiy-madaniy ahamiyati ko’rib chiqiladi. Muhimi, xushmuomalalik strategiyalari va kontekstual omillar tabiiy nutqda buyruqlarni amalga oshirishga ta’sir qiladi.