(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy Avstriya adabiyotining shakllanish jarayoni, g‘oyaviy asoslari va badiiy xususiyatlari tahlil qilinadi. XX asrning ikkinchi yarmi va XXI asr boshlarida yaratilgan adabiy asarlar misolida Avstriya yozuvchilarining jamiyat va shaxs o‘rtasidagi munosabatlarga munosabati yoritiladi. Maqolada tarixiy xotira, ayb va mas’uliyat, begonalashuv, shuningdek, til va nutq muammolari zamonaviy Avstriya adabiyotining asosiy mavzulari sifatida ko‘rib chiqiladi. Tomas Bernxard, Piter Handke va Elfriede Yelinek ijodi orqali badiiy tajribalar va uslubiy yangiliklar ochib beriladi. Tadqiqot natijalari zamonaviy Avstriya adabiyotining jahon adabiy jarayonidagi o‘rni va ahamiyatini aniqlashga xizmat qiladi