(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Maqolada badiiy matnlarda uchraydigan norasmiy leksika — slang, argo va jargonlarning tarjima jarayonidagi o‘rni, funksiyasi va tarjima strategiyalari tahlil qilingan. Ushbu birliklar personaj nutqining muhim komponenti sifatida qaralib, ularni boshqa tilga ko‘chirishda yuzaga keladigan muammolar va ularning badiiy matn tabiiyligiga ta’siri o‘rganiladi