(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada ovqat retseptlarini turli tillarga tarjima qilish jarayonida uchraydigan xatolarni tahlil qiladi. Ovqat tayyorlash uchun kerakli mahsulotlar nomini tarjima qilish, o‘lchov birliklarining chalkashligini oldini olish, pishirish texnologiyasini tushunish, so‘zma-so‘z tarjima va madaniy realiyalarni hisobga olib tarjima qilishni ko’rib chiqadi. Ushbu tadqiqot natijalari gastronomik matnlarni tarjima qiluvchi mutaxassislar uchun amaliy tavsiyalarni taqdim etadi