(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada hozirgi kunda tarjimonlik sohasida ommalashib borayotgan kompyuter yordamida tarjima qilish vositalari (CAT tools) va ularning tarjima jarayonidagi o’rni haqida so’z boradi. Zamonaviy texnologiyalarning kundan kunga yanada rivojlanishi har bir soha vakilining zamon bilan hamnafas bo’lishiga va bu yangiliklardan o’z manfaatlari doirasida ustalik bilan foydalana olish ko’nikmasini shakllantirishiga sabab bo’ladi. Natijada tarjima tezligi va sifati sezilarli darajada yaxshilanadi, raqamli tarjima yanada ommalashadi, tarjimonlik sohasida yangi bosqichga qadam qo’yiladi