(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Mazkur thesis o’zbek va ingliz tillarida so’z tartibi farqlarining tarjima jarayoniga qay tarzda ta’sir qilishini tahlil qiladi. Har ikki tildagi so’zlarning grammatik va semantik ahamiyatini va tarjima jarayonida ekvivalentlikning muhimligi va gap tuzilishiga ta’siri ko’rib chiqiladi