(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Mazkur maqolada til o‘qitish jarayonida gapirish ko‘nikmasini shakllantirishning lingvodidaktik asoslari, xususan, kommunikativ va interaktiv yondashuvlarning nazariy hamda amaliy imkoniyatlari tahlil qilinadi. Gapirishni rivojlantirishga ta’sir qiluvchi psixolingvistik omillar, o‘quvchini faol subyektga aylantiruvchi interaktiv metodlar, shuningdek, kommunikativ yondashuvning muloqotga yo‘naltirilgan ta’lim kontseptsiyasi asosida shakllanadigan nutqiy kompetensiyalar chuqur ilmiy yoritilgan. Tadqiqotda real dars jarayonlari, xalqaro metodik qarashlar va o‘quvchilarning gapirish faolligi kuzatuvlari asosida samarali metodlar majmuasi aniqlangan