(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada bolalar adabiyotida uchraydigan milliy-madaniy birliklar — realiyalarni ingliz tiliga tarjima qilish jarayonidagi asosiy muammolar tahlil qilinadi. Xudoyberdi To‘xtaboyevning “Sariq devni minib” asari misolida tarjimonlarning milliy ruh, xalqona ifoda va madaniy kontekstni yetkazishdagi yondashuvlari o‘rganiladi. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, transliteratsiya va izohli tarjima usullari milliylikni saqlashda eng samarali usullar sifatida namoyon bo‘ladi