(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu tezisda o‘zbek tilidagi idiomatik birliklarning o’zbek tilidan ingliz tiliga tarjima qilishda milliy koloritni saqlash masalalari muhokama qilinadi.Tarjima jarayonida idiomalarning madaniy, tarixiy va ko’chma ma’nolari qanday o‘zgarishi, ekvivalent topishdagi qiyinchiliklar va moslashuv strategiyalari tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari milliy ruhni yo‘qotmasdan ma’no, obraz va madaniy konnotatsiyani yetkazishning muhimligini ko‘rsatadi