(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada diplomatik matnlarning lingvistik xususiyatlari hamda ularda qo‘llaniladigan evfemizmlarning tarjima jarayonidagi o‘rni va funksional xususiyatlari tahlil qilingan. Shuningdek, maqolada evfemizmlarning turlari, semantik-pragmatik vazifalari va o‘zbek tiliga tarjima qilishda qo‘llaniladigan strategiyalar yoritib o‘tilgan