(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqola Jek Londonning “Martin Iden” romani bosh qahramoni Martin Idenning ijtimoiy sinfiy zinapoyadan ko‘tarilish jarayonida o‘zligini yo‘qotishi va chuqur umidsizlikni boshdan kechirishini yoritadi. Asarda bosh qahramonning muvaffaqiyatga erishgandan so‘ng ham ichki bo‘shliqni his qilishi, ma’naviy yolg‘izlikka duch kelishi va hayotga bo‘lgan qiziqishini yo‘qotishi tasvirlanadi. Maqolada Amerika orzusining tanqidi, Fridrix Nitsshe falsafasi, individualizmning fojiali oqibatlari hamda umidsizlik motivining rivojlanish bosqichlari batafsil tahlil qilinadi. Shuningdek, asarning zamonaviy hayotdagi dolzarbligi va insonlar hayotidagi ahamiyati ham ko‘rib chiqiladi