(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekiston Konstitutsiyasining XIV bobidagi “Oila, bolalar va yoshlar”ga oid moddalarning ingliz tiliga tarjimasi turli tarjima modellari — funksional ekvivalent, tavsifiy tarjima, izohli tarjima hamda qisqartirilgan/uzaytirilgan tarjimalar asosida tahlil qilindi. AQSH Konstitutsiyasida oila bo‘yicha alohida bob mavjud emasligi, bu mavzular shtat qonunchiligi va maxsus federal aktlar bilan tartibga solinishi sababli, inglizcha tarjimada ko‘plab bandlar mazmuniy moslashtirish (functional equivalence) orqali berilgan