(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Mazkur ish chet tilini, xususan ingliz tilini o‘qitish jarayonida to‘g‘ri talaffuz va fonetik me’yorlarga rioya qilishning ahamiyatini yoritishga bag‘ishlangan. Tadqiqotda talaffuzdagi xatolar nutqning tushunarliligiga qanday ta’sir ko‘rsatishi, noto‘g‘ri fonetik realizatsiya so‘z ma’nosining o‘zgarishiga olib kelishi ilmiy dalillar asosida tahlil qilinadi. Shuningdek, talabalar chet tilini o‘rganish jarayonida grammatik va leksik kompetensiyani egallaganidan so‘ng fonetik jihatlarni e’tibordan chetda qoldirish holatlari keng yoritiladi