(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada O. Genrining “Shaftoli va Po‘rtaxol” hikoyasi tahlil qilinadi. Hikoya oddiy insonlarning hayot tarzi, mehr-muhabbati, sadoqati va ichki dunyosini realistik va badiiy tarzda tasvirlaydi. Asarda insonlar orasidagi samimiyat, hurmat va mehr-muhabbat, shuningdek, kichik mehr-izzatlar oiladagi mustahkam munosabatlarning poydevori sifatida ko‘rsatiladi. Hikoyaning kutilmagan yakuni va soddaligi yozuvchining uslubiy mahoratini ochib beradi.