(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu tadqiqot generativ sun’iy intellektning, xususan ChatGPT’ning tarjima va til pedagogikasidagi funksiyalari hamda kelajakdagi imkoniyatlarini tahlil qiladi. Modelning kontekstual tarjimani yaxshilash, individual o‘qitishni qo‘llab-quvvatlash va o‘qitish metodlarini kengaytirish kabi imkoniyatlari ko‘rsatib o‘tiladi. Shu bilan birga, maqolada inson nazorati va axloqiy me’yorlar zarurligi ta’kidlanadi. Umuman olganda, generativ sun’iy intellekt til amaliyoti va ta’limida o‘zgartiruvchi, biroq yordamchi vosita sifatida taqdim etiladi.