(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy ta’lim tizimida pedagogika, tarjima va chet tillarini o‘qitish jarayoniga tatbiq etilayotgan innovatsion metodlar tahlil qilindi. Raqamli texnologiyalar, kommunikativ kompetensiyani rivojlantiruvchi yondashuvlar, korpus lingvistikasi, kompyuter yordamidagi tarjima vositalari, loyihaviy va integrativ ta’lim kabi metodlarning o‘quv jarayonidagi o‘rni ilmiy manbalar asosida yoritildi. Shuningdek, sun’iy intellekt texnologiyalarining til o‘rgatish va tarjima amaliyotiga ta’siri, hamda konstruktiv pedagogik qarashlar bilan uyg‘unlashuv imkoniyatlari ko‘rib chiqildi.