(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada ingliztilidan o‘zbek tiliga sport xabarlarini tarjima qilishda ekvivalentlikni ta’minlashmasalasi tahlil qilinadi. Sport matnlarining lingvistik va madaniy xususiyatlari, ularning tarjimasida yuzaga keladigan muammolar, shuningdek, tarjimonning ijodiy yondashuvi zarurati ilmiy asosda yoritilgan. Maqolada ekvivalentlikning nazariy asoslari, sport terminlari va idiomatikifodalar tarjimasida qo‘llaniladigan strategiyalar ko‘rib chiqiladi.