(untitled) (KONFERENSIYA, 2026)
Ushbu maqolada Uilyam Shekspir asarlarida keng qo‘llanilgan istorizm va arxaizmlarni o‘zbek tiliga tarjima qilish jarayonida uchraydigan asosiy muammolar va ularning samarali yechimlari yoritiladi. Tarjima jarayonida tarixiy-madaniy kontekstni saqlash, ekvivalent vositalarni topish hamda zamonaviy o‘quvchiga tushunarli ifoda berish muhim ahamiyatga ega. Maqolada misollar orqali istorizm va arxaizmlarni tarjima qilishning turli usullari tahlil qilinadi.