(untitled) (KONFERENSIYA, 2026)
Mazkur tezisda tarjimashunoslikda raqamli texnologiyalardan foydalanish masalasi yoritiladi. Unda mashinaviy tarjima, kompyuter yordamida tarjima dasturlari va onlayn vositalarning tarjima jarayonidagi o‘rni qisqacha tushuntiriladi. Oddiy misollar orqali raqamli texnologiyalarning tarjimonlar va talabalar uchun qulayliklari ko‘rsatib beriladi. Shuningdek, tarjima sifatini oshirishda ushbu texnologiyalarning ahamiyati ta’kidlanadi