(untitled) (KONFERENSIYA, 2026)
Ushbu maqolada O‘zbekiston hududida qadimgi davrdan boshlab maktab va madrasalar faoliyat ko‘rsatganligi keltirilgan. Shuningdek, Samarqanddagi Mirzo Ulug‘bek madrasasi faoliyati manbalar asosida tahlil kilingan. Mirzo Ulugbek madrasasi va Samarkandddagi boshqa madrasalarning keyingi asrlardagi faoliyati, ularning XX-asrning 20-yillarida mavjud bo‘lganligi kayd etilgan. Maqolada Samarqand davlat universiteti Mirzo Ulug‘bek madrasasi vorisi ekanligi xulosalangan.