(untitled) (KONFERENSIYA, 2026)
“Bugungi kunda ijtimoiy tarmoqlar inson hayotining ajralmas qismi sifatida namoyon bo‘lmoqda. Asosan yoshlar bu platformalarni yaqin kundalik hayotdagi yangiliklar olish, fikr almashish, ta’lim va biznes faoliyatini yuritish uchun ishlatadi. Shu bilan birga, ijtimoiy tarmoqdagi ko‘radigan qisqa formatdagi video va reklama doimiy ravishda yoshlar e’tibor-markazini o‘ziga tortadi, bu esa kognitiv va psixologik jarayonlarga turli yo‘llar bilan ta’sir qilishi mumkin. Ushbu maqola ijtimoiy tarmoqlarning yoshlar hayotiga bo‘lgan ta’sirini tadqiq qiladi: kognitiv (e’tibor, multitasking), psixologik (ruhiy holat, xavfsizlik), ijtimoiy-siyosiy hatarlar va xavfsizlik choralari bo‘yicha mavjud tadqiqotlarni ko‘rib chiqadi, shuningdek munosabatlar, ta’lim va siyosiy ongga ta’sirini tahlil qilinib o‘ziga xos echimlar berilgan.”