(untitled) (KONFERENSIYA, 2026)
XIX asr oxiri – XX asr boshlarida Turkistonda vujudga kelgan jadidchilik harakati milliy uyg‘onish va ma’naviy-ma’rifiy taraqqiyotda muhim o‘rin tutdi. Jadidlar jamiyatni yangilash, ilm-fan va ta’lim orqali rivojlanish, yosh avlod tarbiyasini isloh qilishni taraqqiyotning asosiy omili deb bildilar. Mazkur maqolada bugungi O‘zbekistonda amalga oshirilayotgan ta’lim islohotlari jadidlar ilgari surgan g‘oyaviy merosning mantiqiy davomi ekani asoslanadi.