(untitled) (KONFERENSIYA, 2026)
Ushbu maqolada Amir Temur va temuriylar saltanatida qishloq xo‘jaligi va hunarmandchilikning o‘zaro ta’siri mavzusi tahlil qilingan. Unda mamlakat taraqqiyotida qishloq xo‘jaligining o‘rni, uning hunarmandchilikning to‘qimachilik, gilamchilik, ko‘nchilik, etikduzlik, qog‘oz ishlab chiqarish va boshqa sohalariga xom-ashyo yetkazib berishdagi o‘rni tahlil etilgan. Amir Temur saltanatidagi qishloq xo‘jaligi va hunarmandchilikining o‘zaro ta’sirini o‘rganish bugungi kun uchun amaliy ahamiyat kasb etadi. U davrda sifatli va inson salomatligi uchun foydali mahsulotlar ishlab chiqarish uchun katta ilmiy tajribalar to‘plangan.