(untitled) (KONFERENSIYA, 2026)
Ushbu maqolada arab imlosiga asoslangan eski o‘zbek yozuvi va qo‘lyozmalarni o‘rganish masalalari yoritilib, mavjud o‘quv-uslubiy qo‘llanmalarning holati hamda ularning ilmiy-amaliy ahamiyati tahlil qilinadi. Shuningdek, nashrlar kamligi va ulardan foydalanish imkoniyatlarining cheklanganligi bilan bog‘liq muammolar ko‘rsatilib, eski o‘zbek yozuvini o‘rganish va qo‘lyozma merosni tadqiqotlarga keng jalb etish zarurligi asoslanadi.