(untitled) (KONFERENSIYA, 2026)
Ushbu ilmiy maqolada oilada sog‘lom turmush tarzini shakllantirishning ijtimoiy-pedagogik ahamiyati, uning jamiyat rivojidagi o‘rni hamda sog‘lom avlodni tarbiyalashdagi asosiy omillar tahlil etilgan. Tadqiqot jarayonida oilada jismoniy faollikni oshirish, to‘g‘ri ovqatlanish madaniyatini shakllantirish, zararli odatlarning oldini olish va sog‘lom psixologik muhitni yaratish masalalariga alohida e’tibor qaratilgan. Shuningdek, ota-onalarning shaxsiy namunasining bolalar sog‘lom turmush tarzini egallashdagi roli yoritib berilgan.