(untitled) (KONFERENSIYA, 2026)
Mazkur maqolada XXI asr ta’lim muhitida bo‘lajak o‘qituvchilarda pedagogik prognozlash ko‘nikmalarini shakllantirish zarurati ilmiy jihatdan ko‘rib chiqiladi. Ta’lim jarayonining murakkab va o‘zgaruvchan xususiyati, o‘quvchilarning individual ehtiyojlari, kompetensiyaviy yondashuvning ustuvorligi hamda raqamli texnologiyalarning jadal rivojlanishi o‘qituvchidan faqat bilim berishni emas, balki pedagogik vaziyatlarni oldindan tahlil qilish, ta’lim natijalarini bashoratlash va strategik pedagogik qarorlar qabul qila olishni talab etadi. Maqolada pedagogik prognozlash tushunchasining mazmuni, uning o‘qituvchi kasbiy kompetensiyasi tarkibidagi o‘rni hamda bo‘lajak o‘qituvchilarda mazkur ko‘nikmalarni rivojlantirish omillari va ularning ahamiyati tahlil qilinadi.