(untitled) (KONFERENSIYA, 2026)
Mazkur maqolada o‘smirlik davrida agressiv xulq-atvorning namoyon bo‘lish shakllari, uning psixologik omillari va rivojlanish mexanizmlari tahlil qilinadi. O‘smirlar orasida agressiv xatti-harakatlarning paydo bo‘lishiga ta’sir etuvchi individual, ijtimoiy va oilaviy omillar yoritilib, agressiyaning emotsional, kognitiv va xulqiy komponentlari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, agressiv xulq-atvorni kamaytirish va ijtimoiy moslashuvni rivojlantirishga qaratilgan psixokorreksion yondashuvlar, treninglar va psixologik maslahat berish usullari tavsiflanadi