(untitled) (KONFERENSIYA, 2026)
Mazkur maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda ekologik ong, ekologik madaniyat va tabiatga mas’uliyatli munosabatni shakllantirishda oila va maktabgacha ta’lim muassasasi hamkorligining pedagogik ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, ota-onalar bilan hamkorlikda tashkil etiladigan ekologik tadbirlar, mashg‘ulotlar, loyihaviy faoliyat va kundalik amaliy mashg‘ulotlarning tarbiyaviy imkoniyatlari ochib berilgan. Maqolada ekologik tarbiyani samarali tashkil etishga xizmat qiluvchi pedagogik shart-sharoitlar hamda hamkorlikning samaradorligini oshirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan. Tadqiqot natijalari maktabgacha ta’lim muassasalari tarbiyachilari, metodistlar hamda ota-onalar uchun metodik ahamiyat kasb etadi.