(untitled) (KONFERENSIYA, 2026)
Ushbu mavzuda sportchilarning musobaqa oldi psixologik holatini shakllantiruvchi omillar va ularning nazariy asoslari yoritib beriladi. Tadqiqotda sport psixologiyasida muhim o‘rin tutuvchi tushunchalar — motivatsiya, emotsional zo‘riqish, xavotir (tashvish), o‘ziga ishonch, diqqat va irodaviy tayyorgarlikning musobaqa natijalariga ta’siri tahlil qilinadi. Shuningdek, musobaqa oldi stress holatining ijobiy va salbiy jihatlari, uni boshqarish mexanizmlari hamda psixologik tayyorgarlik usullarining nazariy qarashlari ko‘rib chiqiladi. Mazkur ish sportchilarning yuqori natijalarga erishishida psixologik holatni optimallashtirishning ilmiy asoslarini ochib berishga qaratilgan.