(untitled) (KONFERENSIYA, 2026)
Sog‘lom turmush tarzi yosh avlodni jismonan barkamol va sog‘lom qilib tarbiyalashni ta’minlaydigan jarayondir. Jismoniy mashqlar va sport bilan shug‘ullanish, to‘g‘ri ovqatlanish va yaxshi dam olish, salbiy odatlar-spirtli ichimlik ichish, tamaki va giyoxvand moddalar chekish, noto‘g‘ri dam olish va noto‘g‘ri ovqatlanish, kam harakatlik kabi illatlardan voz kechish sog‘lom turmush tarzi qoidalaridan hisoblanadi.