(untitled) (KONFERENSIYA, 2026)
Ushbu maqolada kurashchilarda musobaqa oldi davrida mashg‘ulot yuklamalarini nazorat qilish va boshqarish jarayonini takomillashtirish masalalari yoritilgan. Tadqiqotda yuklamalarning hajmi, intensivligi va tiklanish davrlarini optimal boshqarish orqali sportchilarning jismoniy va psixologik tayyorgarligini oshirish usullari ishlab chiqilgan. Natijada, sportchilarning musobaqa natijalarini barqaror oshirish, ortiqcha charchashdan saqlanish hamda funktsional holatini optimal darajada ushlab turish imkoniyati aniqlangan. Ishning amaliy ahamiyati shundaki, u murabbiylar uchun musobaqa oldi tayyorgarlik jarayonida yuklamalarni individual boshqarish metodikasini takomillashtirishga xizmat qiladi.