MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTIDA TARBIYANING BOLALARNI MAKTAB TA’LIMIGA TAYYORLASHDAGI AHAMIYATI (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha ta’lim tashkilotlarida olib borilayotgantarbiyaviy faoliyatning mazmuni, maqsadi va bolalarni maktab ta’limiga   tayyorlashdagi o‘rni yoritilgan. Maktabgacha ta’lim jarayonida tarbiya bolani aqliy, axloqiy, estetik, jismoniy va mehnat jihatdan kamol topishida hal qiluvchi ahamiyat kasb etadi. Shuningdek, maqolada tarbiyachining roli, zamonaviy pedagogik texnologiyalardan foydalanishning samaradorligi ham tahlil qilingan.В статье раскрываются содержание и цели воспитательной работы в дошкольных образовательных учреждениях, а также её роль в подготовке детей к школьному обучению. Подчёркивается значение воспитания в формировании личности ребёнка, его интеллектуальном, нравственном, эстетическом и физическом развитии. Рассматривается роль воспитателя и эффективность применения современных педагогических технологий в процессе подготовки детей к школе.This article highlights the content and objectives of educational work in preschool institutions and its importance in preparing children for primary school. It emphasizes the role of upbringing in developing a child’s personality, intellectual, moral, aesthetic, and physical growth. The article also discusses the educator’s role and the effectiveness of modern pedagogical technologies in enhancing school readiness.