BO‘LAJAK O‘QITUVCHILARNING O‘QUV-ME’YORIY HUJJATLAR BILAN ISH YURITISH (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada bo‘lajak o‘qituvchilarning o‘quv-me’yoriy hujjatlar bilan ishlash madaniyati, kasbiy tayyorgarlik jarayonida ularning hujjatlar bilan tanishish va ularni amaliyotda qo‘llash ko‘nikmalarini shakllantirish masalalari yoritilgan. Maqolada ta’lim tizimidagi me’yoriy hujjatlarning turlari, mazmuni hamda o‘qituvchilik faoliyatidagi ahamiyati tahlil qilinadi. Shuningdek, o‘quv jarayonida hujjat bilan ishlashni o‘rgatishning zamonaviy pedagogik yondashuvlari haqida ham fikr yuritiladi.В данной статье рассматриваются вопросы формирования у будущих педагогов культуры работы с учебно-нормативными документами, а также их умения использовать эти документы в образовательной практике. Анализируются виды и содержание нормативных документов в системе образования, их значение в педагогической деятельности и влияние на профессиональное становление учителя.This article examines the development of future teachers’ skills in working with educational and regulatory documents. It analyzes the types and contents of such documents in the education system, their significance in teaching practice, and their impact on the professional development of teachers.