TA’LIM-TARBIYA JARAYONIDAGI IJTIMOIY-PEDAGOGIK DOLZARB MUAMMOLAR (KONFERENSIYA, 2025)
Mazkur maqolada zamonaviy ta’lim-tarbiya jarayonida uchrayotgan ijtimoiy va pedagogik muammolar, ularning kelib chiqish sabablari hamda yechim yo‘llari tahlil etilgan. Ta’lim muassasalarida o‘quvchi-yoshlarning ma’naviy-axloqiy tarbiyasiga ta’sir etuvchi omillar, o‘qituvchi va ota-onalar o‘rtasidagi hamkorlikning ahamiyati, shuningdek, innovatsion pedagogik yondashuvlarning zarurligi haqida fikr yuritilgan. Maqolada ijtimoiy muhit, oilaviy tarbiya va axborot texnologiyalari ta’sirining o‘quvchi shaxsini shakllantirishdagi o‘rni ochib berilgan.В данной статье анализируются социально-педагогические проблемы, возникающие в современном образовательном процессе, их причины и пути решения. Рассматриваются факторы, влияющие на духовно-нравственное воспитание учащейся молодежи, значение сотрудничества между учителями и родителями, а также необходимость внедрения инновационных педагогических подходов.This article analyzes the socio-pedagogical issues that arise in the modern educational process, their causes, and possible solutions. It discusses the factors influencing the moral and spiritual education of students, the importance of cooperation between teachers and parents, and the need to apply innovative pedagogical approaches.