PEDAGOGIK FAOLIYATNING KASBIY HUQUQIY ASOSLARI (KONFERENSIYA, 2025)
mazkur maqolada pedagogik faoliyatning kasbiy-huquqiy asoslari, ularning ta’lim tizimidagi o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Pedagogik faoliyatni huquqiy jihatdan tartibga solish o‘qituvchining kasbiy erkinligi, mas’uliyati va ijtimoiy himoyasini ta’minlashda muhim omil hisoblanadi. Shuningdek, ta’lim muassasalari faoliyatini me’yoriy-huquqiy hujjatlar asosida tashkil etish, o‘qituvchilarning huquq va majburiyatlarini belgilovchi qonuniy asoslar tahlil qilinadi. Maqolada O‘zbekiston Respublikasining “Ta’lim to‘g‘risida”gi Qonuni, hamda boshqa me’yoriy hujjatlar talablari asosida pedagogik faoliyatning huquqiy mexanizmlari ilmiy jihatdan tahlil etilgan.