MA’NAVIY-MA’RIFIY ISHLARNI TASHKIL ETISHDA MILLIY QADRIYATLARNING TARBIYAVIY AHAMIYATI (KONFERENSIYA, 2025)
Mazkur maqolada ma’naviy-ma’rifiy ishlarni tashkil etishda milliy qadriyatlarning o‘rni va ularning yoshlar tarbiyasidagi ahamiyati yoritilgan. Milliy qadriyatlar asosida shakllanayotgan ma’naviy-ma’rifiy faoliyatning shaxs kamolotiga, vatanparvarlik, insonparvarlik va ijtimoiy faollik sifatlarini rivojlantirishdagi o‘rni tahlil qilingan. Shuningdek, zamonaviy pedagogik yondashuvlar orqali qadriyatlarni targ‘ib etishning samarali shakl va uslublari haqida fikr yuritilgan.В данной статье раскрывается роль национальных ценностей в организации духовно-просветительской деятельности и их значение в воспитании молодежи. Анализируется влияние духовно-просветительской работы, основанной на национальных ценностях, на личностное развитие, формирование патриотизма, гуманизма и социальную активность. Также рассматриваются эффективные формы и методы продвижения ценностей с использованием современных педагогических подходов.This article highlights the role of national values in organizing spiritual and educational activities and their significance in the upbringing of youth. It analyzes the impact of spiritual and educational efforts based on national values on personal development, patriotism, humanism, and the enhancement of social activity. The article also discusses effective forms and methods of promoting values through modern pedagogical approaches.