JOYCE L. EPSTEINNING MAKTABGACHA TA’LIMDA OILA–MAKTAB HAMKORLIGI NAZARIYASINING AHAMIYATI (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada J. Epstein tomonidan ishlab chiqilgan “Oila–maktab–jamiyat hamkorligi” modeli va uning maktabgacha ta’limdagi ahamiyati yoritilgan. Tadqiqot davomida Epsteinning 6 bosqichli hamkorlik tizimi, uning nazariy ildizlari, maktabgacha yoshdagi bolalar rivojiga ta’siri hamda pedagogik amaliyotdagi qo‘llanish mexanizmlari tahlil qilindi. Maqolada nazariy-metodik tahlil, taqqoslash, kontent tahlili va sotsiologik usullar orqali modelning samaradorligi asoslab berilgan. Natijalarga ko‘ra, oila–maktab hamkorligi bola rivojlanishining ijtimoiy, emotsional va kognitiv jihatlariga ijobiy ta’sir ko‘rsatishi aniqlangan.