ZAMONAVIY MAKTABGACHA TA’LIMDA SIFAT NAZORATI VA BAHOLASHNING INNOVATSION MEZONLARI (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy maktabgacha ta’limda sifat nazoratini tashkil etish va baholashning innovatsion mezonlari tahlil qilinadi. Ta’lim jarayonida bolalar rivojlanishini baholashning kompetensiyaviy yondashuvlari, xalqaro standartlar (ECERS, CLASS, Montessori monitoringi) asosidagi baholash indikatorlari va raqamli monitoring tizimlarining afzalliklari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, pedagog faoliyatini diagnostika qilish, ta’lim muhiti sifatini baholash, ota-onalar bilan hamkorlik ko‘rsatkichlari va maktabgacha ta’lim sifatini kompleks boshqarish mexanizmlari yoritiladi. Tadqiqot natijalari innovatsion baholash tizimlari sifatning shaffofligini oshirishi, rivojlanish monitoringini takomillashtirishi va ta’lim samaradorligini yuqori darajaga olib chiqishini ko‘rsatadi.