MAKTABGACHA TA’LIMDA SAN’AT, MUSIQA VA IJODIY FAOLIYAT ORQALI BOLALARNI ESTETIK JIHATDAN TARBIYALASH YO‘LLARI (KONFERENSIYA, 2025)
Mazkur maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarning estetik tarbiyasini shakllantirishda san’at, musiqa va ijodiy faoliyatning o‘rni, ularning bolalarning ma’naviy-axloqiy kamolotiga ta’siri, shuningdek, estetik didni rivojlantirishda innovatsion yondashuvlar tahlil qilingan. Maktabgacha ta’lim muassasalarida estetik tarbiya jarayonini samarali tashkil etishning metodik asoslari yoritilgan.В данной статье рассматривается роль искусства, музыки и творческой деятельности в формировании эстетического воспитания у детей дошкольного возраста. Анализируется влияние этих факторов на духовно-нравственное развитие ребёнка, а также инновационные подходы в развитии эстетического вкуса. Освещены методические основы эффективной организации эстетического воспитания в дошкольных образовательных учреждениях.This article examines the role of art, music, and creative activities in shaping aesthetic education among preschool children. It analyzes the impact of these elements on the child’s moral and spiritual development and explores innovative approaches to enhancing aesthetic taste. The methodological foundations of organizing effective aesthetic education in preschool institutions are also discussed.