MILLIY MUSIQA MEROSI VA FOLKLOR NAMUNALARIDAN FOYDALANGAN HOLDA MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARNI ESTETIK TARBIYALASHNING O'ZIGA XOS XUSUSIYATLARI (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu ilmiy maqola maktabgacha ta'lim muassasalarida (MTM) bolalarni estetik tarbiyalash jarayoniga milliy musiqa merosi va folklor namunalarini integratsiya qilishning nazariy-amaliy asoslarini tadqiq etadi. Tadqiqotning maqsadi milliy madaniy qadriyatlar (allalar, xalq qo'shiqlari, ertaklar, raqslar) vositasida amalga oshirilgan estetik tarbiyaning bolaning hissiy, intellektual va ma'naviy kamolotiga ta'sirini ilmiy-pedagogik jihatdan asoslashdan iborat.В данной научной статье рассматриваются теоретические и практические основы интеграции национального музыкального наследия и образцов фольклора в процесс эстетического воспитания детей в дошкольных образовательных организациях (ДОУ). Цель исследования – научно-педагогическое обоснование влияния эстетического воспитания, осуществляемого посредством национальных культурных ценностей (аллы, народные песни, сказки, танцы), на эмоциональное, интеллектуальное и духовное развитие ребёнка.This scientific article examines the theoretical and practical foundations of integrating national musical heritage and folklore samples into the process of aesthetic education of children in preschool educational institutions (PSE). The purpose of the study is to scientifically and pedagogically substantiate the impact of aesthetic education implemented through national cultural values ​​(allas, folk songs, fairy tales, dances) on the emotional, intellectual and spiritual development of the child.