MAKTABGACHA TA’LIMDA SAN’AT MUSIQA VA IJODIY FAOLIYAT ORQALI BOLALARNI ESTETIK TARBIYALASH (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha ta’lim jarayonida san’at, musiqiy tarbiya va ijodiy faoliyatning bolalar estetik rivojlanishidagi o‘rni yoritiladi. Estetik tarbiya vositalari sifatida rangtasvir, qo‘shiq, raqs, drama o‘yinlari, dekorativ amaliy san’at elementlari va musiqiy mashg‘ulotlarning ahamiyati tahlil qilinadi. Shuningdek, pedagogik yondashuvlar, yosh xususiyatlariga mos metodikalar hamda ijodiy muhit yaratishning samaradorligi ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari san’at va musiqaning bola shaxsiyatini shakllantirishda, his-tuyg‘u olamini boyitishda va estetik didni rivojlantirishda muhim omil bo‘lib xizmat qilishini ko‘rsatadi.