RAQAMLI TA’LIM MUHITIDA SUN’IY INTELLEKT YORDAMIDA ADAPTIV O‘QUV TIZIMLARINI YARATISH (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada raqamli ta’lim muhitida sun’iy intellekt texnologiyalaridan foydalanib adaptiv o‘quv tizimlarini yaratishning nazariy va amaliy asoslari yoritiladi. Maqolada sun’iy intellektning ta’lim jarayonidagi o‘rni, o‘quvchilarning individual xususiyatlarini aniqlash, bilim olish jarayonini moslashtirish hamda o‘qituvchiga metodik yordam berishdagi imkoniyatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, dunyo tajribasida qo‘llanilayotgan adaptiv ta’lim tizimlari misolida sun’iy intellekt vositalarining o‘quv jarayonidagi afzalliklari, samaradorligi va ularni O‘zbekiston ta’lim tizimida joriy etish istiqbollari ko‘rib chiqiladi.