TEXNOLOGIYA TA’LIMIDA O‘QUVCHILARNING AMALIY KO‘NIKMALARINI MILLIY HUNARMANDCHILIK YO‘NALISHLARI ORQALI TAKOMILLASHTIRISH PEDAGOGIK MEXANIZMLARI (KONFERENSIYA, 2025)
Maqolada texnologiya ta’limida o‘quvchilarning amaliy ko‘nikmalarini milliy hunarmandchilik yo‘nalishlari orqali takomillashtirish va rivojlantirishning pedagogik mexanizmlari tahlil qilingan. Tadqiqotda an’anaviy hunarmandchilik (kulolchilik, to‘qimachilik, o‘ymakorlik, zargarlik) asosida o‘quvchilarning qo‘l mehnatiga oid ko‘nikmalarini, texnik fikrlashini, estetik didini shakllantirish yo‘llari ko‘rib chiqilgan. O‘quvchi’arning amaliy ko‘nikmalarini takomillashtirish uchun milliy hunarmandchilik yo‘nalishlaridan foydalanishning maqsad, mazmun, shakl, usul va vositalari, shuningdek, pedagogik shartlari belgilangan.