YOSH AVLOD TARBIYASIDA MEHNAT TARBIYASINING OʻRNI (KONFERENSIYA, 2025)
Mehnat tarbiyasi - tarbiyaning muhim turi, shaxsni shakllantirishning zarur shartlaridan biri boʻlgan pedagogik jarayon. Bolalarda mehnat orqali tabiatga muhabbat, unga ehtiyotkorlik va gʻamxoʻrlik bilan munosabatda boʻlishini tarbiyalanadi. Mehnat tarbiyasida bolalalarda mas'ulyat, mustaqillik, mehnatsevarlik, sabr-toqat, tashabbuskorlik, ijodkorlik, jamoada ishlash koʻnikmasi, tartiblilik va tozalik koʻnikmalari rivojlanadi.